Το ΚΔΒΜ ΚΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ διοργανώνει προγράμματα κατάρτισης στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων», ΕΦΕΤ, ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους που ασχολούνται με χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις παρασκευής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης τροφίμων, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (καφέ, εστιατόρια, κ.ά.)
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
Τα προγράμματα είναι, διάρκειας 10 ωρών, στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» – Πρόγραμμα Επιπέδου 1», και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, της παραγωγής ασφαλών προϊόντων και της προστασίας του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.
Οι θεματικές ενότητες που διδάσκονται, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΦΕΤ είναι:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το Εργασιακό Περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Τα εν λόγω σεμινάρια υποβάλλονται στον ΕΦΕΤ 40 ημέρες πριν τις ημερομηνίες υλοποίησης και πραγματοποιούνται μέσω e-learning (εξ’ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης διενεργούνται εξετάσεις, προκειμένου να αποκτήσουν την πιστοποίηση του ΕΦΕΤ. Ο χρόνος των εξετάσεων καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και γίνονται μέσω υπολογιστή.
Επικοινώνησε με το ΚΔΒΜ ΚΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση : ΑΣΩΜΑΤΩΝ 10, ΧΙΟΣ, Τηλέφωνο : 2271081272,3, Ε-mail : kekba@kekba.gr .Με μήνυμα στην ιστοσελίδα μας https://kekba.gr ή messenger ΚΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ