Το ΚΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ διοργανώνει προγράμματα κατάρτισης στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων», ΕΦΕΤ, ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους που ασχολούνται με χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις παρασκευής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης τροφίμων, σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων, ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (καφέ, εστιατόρια, κ.ά.)
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007.
Τα προγράμματα είναι, διάρκειας 10 ωρών, στις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» – Πρόγραμμα Επιπέδου 1, και αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, της παραγωγής ασφαλών προϊόντων και της προστασίας του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.
Οι θεματικές ενότητες που διδάσκονται, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΦΕΤ είναι:
1η ημέρα (5 ώρες) : | 2η ημέρα (5 ώρες): |
|
|
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε εξετάσεις που διεξάγονται από τον ΕΦΕΤ. Οι επίσημες βεβαιώσεις πιστοποίησης εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ και αποστέλλονται στους δικαιούχους.